EXCLUSIV  Coincidență ISTORICĂ la 100 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Diaconescu, interviu VIDEO

Marți, 27 martie 2018, Universitatea din București a organizat conferința "100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România – 100 de ani de la concertele lui George Enescu în Chișinău". 

Evenimentul, desfășurat pe acorduri de vioară, pian și flaut a făcut parte din seria de manifestări organizate de Universitatea din București cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

Implicare lui George Enescu

Surprinzător este faptul că George Enescu s-a implicat în procesul de făurire al României. De asemenea, se poate vorbi și despre o coincidență istorică pentru că nu fiecare aniversare a unirii cade chiar în ziua în care s-a făcut Marea Unire, în ziua de marți. Acest lucru a fost remarcat de rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, în cadrul evenimentului.

Istoricul Marius Diaconescu a vorbit la DC News despre coincidența istorică.

"Exact marți, 27 martie 1918, pe stilul vechi al calendarului, s-a hotărât unirea la Chișinău, iar acum noi marți, 27 martie 2018, după stilul nou al calendarului, am organizat la Universitatea din București împreună cu Universitatea Națională de Muzică din București și Asociația Ars Historica o manifestare dedicată Centenarului Unirii. Am încercat să promovăm cunoașterea unirii Basarabiei împreună cu o aniversare a concertelor lui Enescu la Chișinău, exact în urmă cu 100 de ani. A fost o coincidență să fie Enescu la Chișinău când se hotăra destinul Basarabiei", a zis istoricul Marius Diaconescu la DC News.

Vedeți, pe larg, răspunsul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel