"Codul Rutier" pe pârtie. Cine are prioritate la coborâre

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Salvamontiştii din Braşov au reamintit principalele reguli pe pârtie, pentru evitarea accidentelor. 

„Este important de ştiut faptul că schiorul din vale are întotdeauna prioritate. Depăşirea acestuia se poate face pe oricare parte, atâta timp cât se păstrează o distanţă suficient de mare faţă de el, astfel încât să nu existe niciun pericol, indiferent de ce manevră va face. Deşi au prioritate, schiorilor din vale le este recomandat ca, periodic, să se uite în sus, pentru a observa care este traficul din amonte şi care sunt potenţialele pericole”, a explicat reprezentantul Salvamont Braşov, Cătălin Petrescu, conform Bzb.ro.

Reguli clare există şi pentru snowboarderi şi la intersecţiile de pârtii.

 „O atenţie deosebită trebuie manifestată şi de către snowboarderi, care, în cazul virajului pe călcâie, au un unghi mort foarte mare în ce priveşte vizibiltatea spre noua traiectorie. În cazul intersecţiilor de pârtii, sfătuim schiorii şi snowboarderii să manifeste prudenţă deosebită, prin reducere semnificativă a vitezei de deplasare, iar cei care vin de pe pârtia cu nivel de dificultate mai mare să dea prioritate celor de pe pârtia mai uşoară, deoarece aceştia sunt mai puţin experimentaţi, iar controlul, în cazul lor, este unul mai redus”, a mai precizat Cătălin Petrescu.

Situația pârtiilor de la Bușteni și Sinaia. Informațiile așteptate de iubitorii sporturilor de iarnă

Administratorii pârtiilor din județul Prahova au informat iubitorii de schi în legătură cu starea de funcționare.

Domeniul schiabil Kalinderu din Bușteni a anunțat starea de funcționare a pârtiilor din administrare pentru sâmbătă, 8 ianuarie 2022. Temperatura este de -2 grade Celsius, cer parțial noros, maxima zilei este de un grad Celsius,  vânt slab, se anunță ninsori.

- Kalinderu 1 - deschisă (condiții bune pentru schi se reamenajează, tunurile funcționând atât cât permit temperaturile).

- Kalinderu 2 - închisă (lipsa zăpada)

- Kalinderu banda superioară - deschisă (condiții bune de schi)

- Pârtie săniuțe - deschisă (condiții bune)

- Pârtie începători Fun Park - închisă (lipsa zăpada)

PROGRAM 9:00-18:00

„Pentru buna desfășurare a traficului în zona domeniului schiabil Kalinderu, vă sfătuim sa respectați marcajele afișate, sfaturile personalului autorizat și ale echipei Salvamont! Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, casierii, îmbarcare telescaun și zonele aglomerate! Vă mulțumim”, au transmis reprezentanții pârtiei.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel