Codul portocaliu închide școlile. Vezi unde nu se va învață luni

scoli_inchise_74861100
scoli_inchise_74861100

Peste 3.500 de școli sunt afectate de vremea nevavorabilă, în șase județe cursurile fiind suspendate integral luni, iar în patru dintre acestea și marți, atât în mediul rural, cât și în cel urban, potrivit deciziei comitetelor județene pentru situații de urgență, informează Ministerul Educaţiei. Astfel, în Gorj, Giurgiu, Mehedinți și Vrancea, cursurile vor fi suspendate luni și marți, iar în Dolj și Olt, școlile vor fi închise doar luni.

Peste 200 de şcoli din 38 de localităţile rurale din judeţul Buzău vor rămâne închise pentru luni şi marţi. În Vrancea, peste 400 de unităţi de învăţământ nu se vor ţine cursuri la începutul săptămânii viitoare.

Situaţia nu este bună nici în judeţele Dolj şi Ialomiţa, unde şcolile au fost deja închise şi vor rămâne aşa şi pentru primele zile ale săptămânii viitoare.

Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, la propunerea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a decis ca toate unitățile de învățământ din județul Gorj să-și închidă porțile în zilele de luni și marți, decizia fiind luată din cauza ninsorilor abundente care au fost anunțate începând cu duminică seara, când intră în vigoare avertizarea de Cod portocaliu.

În Vâlcea vor fi deschise doar școlile din municipiul Râmnicul Vâlcea.

Potrivit centralizării efectuate de Ministerul Educației, în 20 de județe şi în Bucureşti activitatea unităților de învățământ se va desfășura normal luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel