Codul penal. Opoziţia, încercare de blocare a dezbaterilor în Camera Deputaţilor

Mihai Ciobanu / 04 iul 2018 / 11:03 Salveaza PDF Comentarii
Camera Deputatilor
Descriere foto: Camera Deputatilor

Plenul Camerei Deputaţilor a început miercuri dezbaterile pe modificările Codului penal. 

Plenul Camerei Deputaţilor a început miercuri dezbaterile pe modificările Codului penal, după ce Opoziţia a solicitat scoaterea acestora de pe ordinea de zi şi retrimiterea la Comisia specială. Votul majorităţii a decis respingerea celor două propuneri. Liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului. 

"PNL vă solicită să scoateţi de pe ordinea de zi de astăzi proiectul de lege referitor la Codul penal întrucât sunt încălcate dispoziţiile regulamentare referitoare la punerea la dipoziţia parlamentarilor în vederea dezbaterii a acestui raport cu cel puţin 24 de ore înainte.

Ţin să vă menţionez ca argument în plus pentru a vă decide să votaţi în favoarea propunerii PNL că dezbaterile în Comisia specială de modificare a legilor Justiţiei pe Codul penal s-au încheiat aseară, la o oră destul de târzie, nu au avut timp colegii să vadă tot raportul elaborat de comisie şi, din nefericire, dacă astăzi, în stilul care caracterizează în ultima perioadă dezbaterea din Camera Deputaţilor, acest proiect de lege nu va fi dezbătut consistent, temeinic, în bună cunoştinţă de cauză, riscăm să aruncăm ţara în haos şi să o punem la dispoziţia infractorilor şi corupţilor", a spus Turcan. 

Propunerea liberalilor a fost respinsă

Propunerea liberalilor a fost respinsă, înregistrându-se 92 de voturi "împotrivă" şi 50 "pentru". Deputatul USR Stelian Ion a solicitat retrimiterea la comisie a acestui proiect, dar şi această propunere a fost respinsă la vot, relatează Agerpres. 

"Vreau să vă invoc un alt articol din Regulament, acest raport trebuie depus cu cel puţin 2 zile înainte de a fi dezbătut în plen, în cazul procedurii de urgenţă. Pe de altă parte, ieri s-a stabilit şedinţa Comisiei speciale cu încălcarea termenului de 24 de ore care este prevăzută în Regulament.

Eu înţeleg că vă grăbiţi, dar trebuie să vă grăbiţi respectând legea şi respectând regulamentele. Pe de altă parte, invoc faptul că în raportul pe care l-am primit în urmă cu o oră şi jumătate se inserează anumite greşeli cu privire la amendamentele propuse de USR, am identificat cel puţin două greşeli şi lucrul ăsta trebuie corectat în Comisia specială. (...) Propun să trimitem la Comisia specială acest raport pentru îndreptarea greşelilor", a cerut Stelian Ion. 

După ce şi această propunere a fost respinsă de plen, Raluca Turcan a venit la tribună cu o eşarfă neagră şi a spus: "Puteţi să îl consideraţi ca doliu pentru democraţia românească dacă astăzi veţi reuşi să daţi votul final". 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24