Codul galben de caniculă se instalează în jumătate din țară

harta canicula
harta canicula

Administrația Națională de Meteorologie anunță că de sâmbătă, canicula se va instala din nou  în sudul şi sud-estul ţării, unde se vor înregistra frecvent valori termice de 35 ... 38 de grade şi pe arii restrânse, în Câmpia Română, chiar 39 de grade.

De sâmbătă, temperaturile sunt greu de suportat mai ales în sudul şi în sud-estul ţării. Meteorologii prognozează maxime peste 30 grade în toată ţara, de la 31 grade în nordul Moldovei, dar şi în depresiunile intramontane şi pe litoral până la 38 grade in Lunca Dunarii.

 Norii vor fi puţini pe cer şi doar la munte şi în nord-vest se înmulţesc temporar şi lasă ploi de scurtă durată însotiţe de fulgere şi tunete. Vântul nu prea reuseşte să răcorească atmosfera aşa că după amiază disconfortul termic este accentuat, iar indicele temperatură umezeală atinge şi depăşeşte pragul critic de 80, mai ales în zonele de câmpie.

 Bucureştiul nu scapă de codul galben de caniculă. La puţin timp după răsăritul soarelui mercurul începe să urce hotărât în termometre şi vremea devine calduroasă, caniculară după amiază, când aşteptam nu mai puţin de 36, 37 grade la umbră. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul domol în general, aşa că disconfortul termic se anunţa greu de suportat.

 Sâptămâna se incheie cu o intensificare a caniculei şi spre vestul ţării, care intră duminică sub incidenţa codului galben. Vremea caniculară cuprinse aşadar după amiază cea mai mare parte a ţării, cu maxime de la 32 grade in depresiuni si in nord-est pana la 39, chiar 40 grade la umbra in Lunca Dunarii si in aceste conditii disconfortul termic va fi accentuat. Norii vor fi doar o prezenţă discretă pe cer în majoritatea regiunilor şi doar în nord şi la munte strâng randurile şi aduc izolat ploi de scurtă durată asociate cu descărcări electrice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel