Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy vor afla sentința pe 21 ianuarie

Foștii miniștri, Codruț Sereș și Zsolt Nagy, vor afla sentința în dosarul privatizărilor strategice pe 21 ianuarie. 

ICCJ a amânat luni, până la 21 ianuarie, pronunțarea deciziei definitive în dosarul privatizărilor strategice, în care foștii miniștri Codruț Seres si Zsolt Nagy au fost condamnați de prima instanță la șase, respectiv cinci ani de închisoare.

La ultimul  termen al procesului din  19 decembrie, completul de cinci judecători al Inaltei Curți de Casație și Justiție  a ascultat pledoariile finale și ultimul cuvant al inculpaților.

Avocatii celor din dosar au cerut atunci, in principal, achitarea clientilor lor sau, in subsidiar, pedepse blande, si au acreditat ideea ca documentele despre care DIICOT sustine ca reprezentau secrete de stat sau de alta natura ar fi fost in realitatea documente cu statut normal, a caror furnizare nu atragea astfel de acuzatii.

Aparatorii inculpatilor au mai aratat ca multe dintre infractiunile de care sunt acuzati clientii lor nu se probeaza cu nicio dovada adusa de DIICOT, astfel ca se impune achitarea lor.

Citește și:  Codruț Sereș, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul "Hidroelectrica"

Fostul ministru al Economiei Codrut seres le-a aratat judecatorilor, in ultimul cuvant, ca in dosar nu exista "niciun prejudiciu, nicio vatamare, nici macar documente secret". "Aveti doar acuzatii «umflate» prin mijloace specifice ale Ministerului Public, prin furnizarea pe surse a unor informatii din ancheta", a mai declarat Seres, care a aratat ca DIICOT nu detine nicio proba concreta care sa dovedeasca intalnirile sale cu Stamen Stanchev, iar martorii adusi sa relateze despre aceste aspecte nu au confirmat astfel de intalniri si nici ca ar fi facut vreun demers pentru a-i transmite consultantului strain documente prin terte persoane.

Fostul ministru al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, le-a declarat judecatorilor ca viata sa a fost schimbata in cei opt ani de proces. El a sustinut ca nu a aderat sau sprijinit vreun grup infractional despre care sa aiba cunostinta. Nagy le-a mai spus judecatorilor ca privatizarile nu au folosit documente clasificate si ca acuzatiile la adresa sa sunt formulate pe baza convorbirilor dintre terte persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel