Codruța Kovesi, reacție la zvonurile desființării DNA

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a reacționat la zvonuri care anunță sau, mai degrabă, cer desființarea Direcției Naționale Anticorupție. 

"Baronii se gândesc că nu pot fi prinși, că sunt mai inventivi sau mai deștepți decât procuroii și iată că nu este așa", a declarat procurorul șef al DNA, în cadrul emisiunii "Actualitatea Românească" de pe B1 TV. 

VEZI și: Kovesi, dezvăluiri despre anchetele DNA și influența politică

Întrebată despre dorința lui Nicușor Constantinescu de a desființa DNA, Laura Codruța Kovesi a răspuns: "Aş împărţi oamenii în două categorii: cei care au prins curaj şi s-au prezentat la DNA pentru a face denunţuri şi a doua categorie, a celor pe care îi cercetăm. Uneori, deşi sunt puşi în gardă, ei comit în continuare aceste fapte. Declaraţiile acestor baroni sunt o ameninţare reală pentru stabilitatea şi independenţa instituţiei. Cine este nemulţumit de activitatea noastră, poate sesiza CSM. Cred că există două caracteristici ale activităţii noastre: profesionalismul şi cooperarea cu alte instituţii. Simplul fapt că suntem eficienți în investigarea cazurilor de corupție nu trebuie să ducă la concluzia că DNA trebuie desființat. Există zvonuri, încurajate de astfel de declarații, au existat întotdeauna, au încercat, au existat proiecte că ar putea fi modificată competența DNA, că ar putea fi comasată cu DIICOT. Dar DNA a fost dată ca exemplu de bune practici pentru toate țările UE. Nu cred că ar trebui sa existe măcar intenția de a face așa ceva. Nu știu să existe un astfel de proiect. Și daca se reorganizează, procurorii nu pot să fie dați afara, o să își facă în continuare treaba, nu se schimbă nimic. Nu trebuie desființată DNA".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel