Codruța Kovesi, plagiat. Decizie finală a CNATDCU

Verdictul în cazul plagiatului șefei DNA, Laurei Codruța Kovesi, a fost dat, joi, de către membrii Consiliul General al CNATDCU , care au validat  raportul Comisiei de Ştiinţe Juridice.

UPDATE: Consiliul General al CNATDCU a decis că Laura Codruța Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat. În Consiliu au fost 33 de voturi pentru menţinerea titlului de doctor şi o singură abţinere, neconstatându-se similitudini grave.

„Doar 20 de pagini din 444 prezintă similitudini. Nu este vorba despre însușirea operelor altuia. O lucrare poate fi calificată ca plagiat când calitativ sau cantitativ autorul și-a însușit ideile altora fără a cita, de natură să afecteze esența tezei. Retragerea titlului este excesivă. Propunem ministrului menținerea titlului de doctor", a spus Mircea Pop, profesor universitar la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj.

Potrivit raportului, teza de doctorat a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, NU a fost plagiată.

[citeste si]

Specialiştii desemnaţi de CNATDCU pentru a analiza teza de doctorat Codruței Kovesi  au ajuns la concluzia că şefa DNA nu se face vinovată de plagiat.

Comisia juridică a CNATDCU şi-a însuşit raportul comisiei de specialişti, pe care l-a înaintat Consiliului General al CNATDCU, cu propunerea de păstrare a titlului de doctor.

Comisia care a dat verdictul a fost formată din trei specialişti: prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Robert Schumann" din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel