Codruța Kovesi avertizează: Nume mari urmează să cadă în perioada următoare

Crişan Andreescu / 01 dec 2015 / 09:28 Salveaza PDF Comentarii

Laura Codruța Kovesi, într-un interviu pentru publicația suedeză Expressen, a declarat că în perioada următoare nume grele urmează să fie reținute de procurori.

- Sunteţi atât de temută pe cât se pretinde?

- Nu sunt de acord că sunt cea mai temută sau cea mai puternică femeie din țară. Sunt de acord că sunt la conducerea unei instituții foarte puternice, eficiente și serioase, care are un număr de procurori foarte curajoși care combat acest fenomen.

- Pentru cine lucrați dumneavoastră?

- Pentru țara mea. Avem o responsabilitate, iar sarcinile sunt clar definite în legislație și în Constituția României. Lucrăm pentru țară și cetățeni, spune Codruța Kovesi.

- Cum răspundeți acuzațiilor că aveți o agendă politică?

- Noi nu cercetăm documente politice. Dar, dacă persoanele pe care le anchetăm au o poziție specială, este interesant pentru noi. Suntem interesați de aceia care au o poziție de conducere sau care sunt reprezentanți de seamă ai unei instituții. Dacă sunt numai politicieni, atunci nu este interesant. Am anchetat politicieni din toate partidele, atât din partidele de la guvernare, cât și din opoziție. Așadar, indiferent de averea, poziția, valorile politice ale acestora...dacă infracțiunile s-au produs în sfera noastră de jurisdicție, atunci noi le investigăm.

[citeste si]

- Aveți mulți dușmani?

- Nu știu. Există câțiva politicieni care nu ne iubesc. Este cât se poate de clar. Dar nu are importanță, deoarece noi primim aprecierea și sprijinul general al cetățenilor români. 66 la sută din populație se bazează pe noi și acesta este cel mai mare procentaj pentru o instituție, cu excepția Bisericii și Armatei.

- Corupţia face parte din cultura puterii?

- E de neînţeles cum unii conducători cred că pot scăpa, în continuare, luând mită. Nu punem beţe în roatele carierei lor. Ei îşi distrug propria carieră comiţând aceste infracţiuni.

- Există câțiva potentați care sunt anchetați în prezent și care pot fi arestați curând?

- Da, desigur.

- Cine este la rând?

- Înțelegeți că nu vă pot spune.

România a fost criticată pentru că fondurile UE nu ajung la cei care au nevoie de ele, ca de exemplu, la cei care suferă din cauza sărăciei. E ceva care vă înfurie?

- Ca șef al unei instituții legislative, nu pot gândi cu sufletul. Trebuie să fiu neutră și echilibrată. Infracțiunile comise și care includ fonduri UE sunt acum în vizorul nostru și sunt o chestiune prioritară pentru DNA. Numărul anchetelor care privesc aceste cazuri a crescut.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28