Codrin Ștefănescu, scrisoare pentru Traian Băsescu: Ești ultima persoană din România...

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a lansat un atac dur la adresa fostului președinte Traian Băsescu, la doar o zi după ce acesta s-a înscris în PMP. Ștefănescu a dat publicității o scrisoare deschisă care începe  tranșant, cu apelativul: ”Dictatorule”. Secretarul general adjunct al PSD îi transmite lui Băsescu că este "ultima persoană din România care poate vorbi despre drepturile omului".

Iată scrisoarea deschisă publicată de Codrin Ștefănescu:

”Dictatorule,

Ești ultima persoană din România care poate vorbi despre drepturile omului. Pentru că tu și camarila ta, timp de 10 ani le-ați încălcat pe toate:

1. Ați folosit instituțiile statului în interes propriu pentru a închide gura tuturor adversarilor politici. Ați șantajat, blamat, mințit și hărțiut oameni care au dezavuat și s-au opus abuzurilor continue promovate de voi. Iar pentru asta, afirmă chiar oameni din anturajul tău, i-ai aruncat după gratii pe: Adrian Năstase ca principalul tău adversar politic, pentru care ai nutrit o ură viscerală ; Dan Voiculescu pentru că ți-a dezvăluit fața hidoasă de informator al vechii Securități și slugă a sistemului comunist; pe Gigi Becali pentru că a divulgat public mafia retrocedărilor de la ANRP și taxele percepute de Dorin Cocoș, pe atunci soțul Elenei Udrea, și Ioan Oltean.

2. Ești un mincinos, niciodată nu ai ” apărat evoluția pozitivă a statului”! Dimpotrivă, ai umilit și călcat în picioare destine, ai înjurat și amenințat ziariști.

Ai șantajat, chiar de la tribuna Cotroceniului, un senator al României - Gabriela Firea, și pe familia acestuia, doar pentru că facea parte din comisia parlamentară care ancheta abuzurile prin care ai dobândit moșia de la Nana.

3. Spui că România ”a avansat enorm din 2004”, de când ai preluat președinția. Ceea ce este o altă mare minciună. În toți acești ani, ai patronat o camarilă care a furat și devalizat țara, în timp ce tu tăiai pensii și salarii, motivând că nu sunt bani la buget. Și, în timp ce profesorii, medicii și alte categorii sociale erau în stradă strigându-și disperarea, mafia patronată de tine făcea shopping la Paris și își petrecea concediile la Monaco, pe iahturile proprii.

Timp de 10 ani, nu ai promovat decât scandaluri, conflicte, abuzuri și hoție, lăsând o națiune întreagă dezbinată.

Iar astăzi, fosta ta camarilă a ajuns să se denunțe reciproc, toți indicând undeva, în vârfurl piramidei, pe ”tatăl hoților”. Pentru că tu, Traian Băsescu, ești acela!

Citește și: Traian Băsescu, atac la PSD: Lași, mincinoşi şi populişti

Băsescu zice că vrea să apere drepturile omului

Reacția liderului PSD vine la o zi după ce fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară (PMP). Fostul șef al statului și-a motivat decizia de a reveni în viața politică, incriminând în principal "campania furibundă de denigrare a celor două mandate pe care le-a avut la Cotroceni" 

Fostul șef al statului a adăugat că un alt motiv al revenirii sale în politică este legat de drepturile omului.

"Am constatat în aceste 11 luni de la terminarea mandatului că viziunii și efortului de consolidare a instituțiilor statului trebuia să-i mai adaug ceva și n-am făcut-o. O voi face acum, ca om politic de opoziție, și anume respectul pentru drepturile omului. (...) Omul și când este vinovat are dreptul la o anchetă corectă și la un proces corect. Nu un proces determinat de campanii mass-media după care să se ia magistrații și să se ia decizii împotriva vieții, libertății unui om", a explicat Băsescu.

Citește și: Traian Băsescu s-a înscris în PMP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel