COD RUTIER. Ce greşeală banală a şoferilor poate fi sancţionată

Poliţiştii vor să-i tempereze pe şoferii nervoşi. Claxonatul în trafic fără motiv întemeiat le poate aduce şoferilor nerăbdători amendă de până la 725 lei şi puncte de penalizare.

Un banal claxon le poate aduce şoferilor amendă între 580 şi 725 de lei. Avertizarea sonoră fără motiv se încadrează, potrivit Codului Rutier, în clasa a doua de sancţiuni şi se pedepseşte cu 4-5 puncte de amendă, informează România Tv.

Claxonarea ilegală înseamnă aceea care se face la o distanţă mai mică de 25 de metri faţă de cel căreia îi este adresată, potrivit Codului Rutier. Claxonatul poate fi sancţionat  şi atuci când şoferul îl foloseşte în zonele unde acţionează indicatorul "claxonarea interzisă".

"Dispozitivele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanţă de cel puţin 25 de metri faţă de cei cărora li se adresează, pe o perioadă de timp care să asigure perceperea semnalului şi fără să-i oblige pe aceştia să execute manevre ce pot pune în pericol siguranţa circulaţiei", arată articolul 110 din CFodul Rutier.

Proiectul privind Codul Rutier a fost depus la Senat,

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel