Cod ROȘU și portocaliu de vreme severă. Avertizare MAE

Ninsori
Ninsori

O atenționare de vreme extremă a fost emisă de autoritățile din Norvegia. Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe români. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Norvegiei că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, pentru perioada 08 februarie 2020, ora 13:00 - 10 februarie 2020, ora 13:00, au fost emise coduri roşu şi portocaliu de condiţii meteorologice severe, cu puternice căderi de zăpadă (stratul de zăpadă poate depăşi 40 de cm), viscol şi vânt (peste 75 km/h), polei, ceaţă, risc de avalanşă (inclusiv la altitudini joase), ploi abundente (peste 50 l/mp), ploi îngheţate, care pot perturba circulaţia, după cum urmează:

- cod roşu pentru regiuni extinse din: Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane;
- cod portocaliu pentru regiuni extinse din: Sor-Trondelag, Nord-Trondelag, More og Romsdal, Oppaland, Hedmark, Buskerud, Akershus, O˜stfold.

Asistență consulară pentru români

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.yr.no, www.varsom.no/en/, http://oslo.mae.ro/, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel