„COD ROȘU“ în Pacific. China este PREGĂTITĂ DE RĂZBOI

Tensiunile escaladează între China și Statele Unite. Oficialii de la Beijing au spus că Republica Populară Chineză e „pregătită pentru război”.

China se declară „pregătită militar și moral pentru război” în condițiile în care 11.000 de soldați americani au efectuat exerciții masive pe insula Guam. Aceștia, împreună cu cele mai mari nave de război din SUA și 100 de avioane fac antrenamente în zonă pentru a apăra cea mai importantă insulă a Pacificului.

Operațiunea americană este de mare anvergură

Operațiunea, denumită Exercise Valiant Shield, va realiza exerciții coordonate pe uscat, pe mare și în aer timp de 10 zile.

În același timp în care purtătorul de cuvânt al Partidului Comunist din China făcea anunțul, un important ziar chinezesc, The Global Times, a publicat un editorial în care îi informa pe oameni să se pregătească pentru un potențial război: „Prin urmare, societatea chineză trebuie să aibă curaj real să se angajeze calm într-un război care are ca scop protejarea intereselor de bază și să fie pregătită să suporte costurile”, potrivit TheSun.

America speră să trimită un semnal de forță pe fondul agresiunii crescânde a Chinei și mutările expansioniste ale Beijingului în Himalaya și în Marea Chinei de Sud. În ultimele operațiuni, portavionul USS Ronald Reagan și nava de asalt USS America s-au alăturat navelor de război amfibiene USS New Orleans și USS Germantown. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel