COD ROSU  Cod roșu de inundații. Avertizarea este valabilă până la ora 24:00

Sursa: Apele Române
Sursa: Apele Române

Este pericol de inundații în județul Arad. Hidrologii au emis o alertă de Cod roșu până la ora 24:00. 

Hidrologii au emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru un afluent al Crișului Alb, în județul Arad, scriu jurnaliștii de la Mediafax.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Sighișoara (afluent al Crișului Alb), județul Arad.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Sighișoara – bazin superior și mijlociu.

Avertizarea este în vigoare joi între orele 18.10 – 24.00.

Vârful maxim al viiturii de pe Crișul Negru va ajunge, în cursul nopții, la frontiera cu Ungaria

Vârful maxim al viiturii de pe Crișul Negru va ajunge, în cursul nopții, la frontiera cu Ungaria. Viitura se propagă în aval, pe sectorul îndiguit, în amonte de stația hidrometrică Zerind, în condiții de siguranță. Partea maghiară este informată în timp real cu privire la evoluția hidrologică și specialiștii celor două țări se află într-o colaborare permanentă, conform unui comunicat de presă emis de Apele Române.

În ultimele 48 ore, pe râurile din bazinul hidrografic Crișuri (Crișul Negru, Boga, Galbena și Valea Roșie), s-au înregistrat precipitații cumulate de 150 l/mp până la 200 l/mp. 

Autoritățile intervin la fața locului 

Echipele Administrației Bazinale de Apă (ABA) Crișuri au intervenit în aceste zile, cu utilaje și materiale, pe râurile Crișul Negru, Crișul Pietros și Valea Roșie, pentru limitarea efectelor produse de inundații. Astfel, s-au folosit peste 2000 de saci și 500 de tone de piatră pentru supraînălțarea digurilor, respectiv consolidarea malurilor. 

Specialiștii sunt pe teren și monitorizează situația hidrologică, precum și starea digurilor și sunt pregătiți să intervină, în continuare, cu toate echipamentele din dotare, acolo unde situația o va impune.  

Codul Roșu pe Crișul Negru a fost prelungit până astăzi, la ora 12.00, conform avertizării hidrologice emise de INHGA și au fost emise trei atenționări de fenomene imediate pentru râul Prut, Bârlad și Dunăre.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel