COD ROȘU de viscol. Șef de Poliție: NU MAI ÎNJURAȚI autoritățile

Fostul şef al IPJ Buzău, colonelul (r) Ion Marin, a transmis un mesaj pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine modul în care acționează autoritățile în condiții de iarnă grea. Amintim că a fost emis COD ROȘU de viscol și ninsori pentru mai mule județe din țară, iar traficul este îngreunat.

"NU MAI INJURATI AUTORITATILE

Vad comentarii acide la adresa autoritatilor... Se invoca incompetenta, atitudinea de nepasare. Dati-mi voie sa afirm ca aceste reprosuri nu sunt sustinute de realitatea concreta.

Ca unul care, in trecut, a participat la luarea masurilor adecvate in conditii asemanatoare celor de azi ma vad indreptatit sa pun cateva intrebari celor care carcotesc mereu:

-stiti ca in Occident, in caz de viscol major, nu se intervine pentru deszapezire decat dupa ce inceteaza sau se atenueaza?

-cine si cum ar putea asigura deplasarea in siguranta cand vantul atinge, la rafala, peste 70 km/h ?

-ce vina au autoritatile ca semeni de-ai nostri nu tin seama de avertizarile care sunt date cu multe zile inainte de producerea fenomenelor meteo extreme?

-ce vina au autoritatile ca tot semeni de-ai nostri nu isi echipeaza autovehiculele corespunzator si nu au la indemana un minim de subzistenta in caz de blocare ?

[citeste si]

-ce vina au autoritatile ca unii dintre noi ignora, cu buna stiinta, avertizarile meteo si pleaca, pur si simplu, la plimbare ?

-ce vina au autoritatile ca multi inconstienti nu tin seama de recomandari si se avanta in iadul alb ramanand blocati generand interventii dificile si costisitoare in detrimentul celor care, fara voia lor, au nevoie de asistenta medicala de urgenta sau de alta natura ?

- cati dintre cei care adopta atitudinea de Gica Contra au fost participanti la misiuni specifice unui asemenea moment?

Cred ca ar trebui sa realizam, cu totii, ca in asemenea momente, ar fi bine sa tinem seama de recomandari...

Vin din necesitatea de a evita multe neplaceri si de a elimina riscurile inutile pe care unii si le asuma din teribilism sau prostie", a scris Ion Marin pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel