COD PORTOCALIU, inundații. Arafat, avertizare: Risc major! Ce trebuie să facă oamenii

FOTO: ISU Arad. Inundații în județul Bihor.
FOTO: ISU Arad. Inundații în județul Bihor.

Raed Arafat a transmis o serie de sfaturi populației, în cazul inundațiilor care au loc zilele acestea în țară, după codul portocaliu anunțat. 

"Problemele cu care ne-am confruntat au fost cele de now casting. Viituri care au apărut brusc. Am avut 4 coii care s-au pierdut în Prahova (...) Transmit populaţiei să fie atentă la recomandări, alerte şi să colaboreze cu autorităţile locale şi cele specializate precum ISU, mai ales dacă se impune evacuarea. Încă ne confruntăm cu refuzul când vine vorba de a-i scote pe oameni din caş,a când există un risc. Recomandările sunt date pe baza unei informaţii că o problemă poate fi mai gravă şi este în interesul lor şi al copiilor lor.

Când văd că vine o viitura, oamenii trebuie să ajungă într-o zonă mai înaltă, chiar în interiorul casei, dacă nu o pot părăsi, să se urce în pod şi să anunţe echipele de intervenţie. Să nu încerce să traverseze cursurile de apă sau viitura, să creada că nu este adâncă. Riscul major este să fie luaţi de ape", a spus Raed Arafat la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel