Cod PORTOCALIU inundații. 2000 de pompieri pregătiți

Peste 2.000 de pompieri cu 400 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale, în contextul condiţiilor meteorologice grele anunţate de meteorologi. 

IGSU precizează că la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă se vor activa grupele operative şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, care au în componenţă reprezentanţi ai tuturor structurilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă, dacă situaţia din teren o va impune. 

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că, în cursul zilei de miercuri, în mai multe judeţe din Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, în zonele montane va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m. 

De asemenea, începând de miercuri după-amiază până vineri dimineaţa vor fi precipitaţii în sudul, centrul şi estul ţării. 

În Carpaţii Meridionali şi Orientali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de până la 80 - 90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea. 

Pentru asigurarea acţiunilor în sprijinul administraţiei publice locale şi comunităţilor, la nivelul subunităţilor operative au fost verificate şi pregătite mijloacele tehnice de intervenţie la inundaţii, constând în motopompe de mare capacitate, bărci, precum şi autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei, precizează sursa citată. 

Pompierii recomandă cetăţenilor din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale, precum şi parcarea autoturismelor în zone ferite, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic. De asemenea, le recomandă persoanelor care vor să urmeze trasee montane să fie echipate corespunzător şi să evite zonele cu vizibilitate redusă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel