Cod portocaliu de inundaţii pe două râuri din judeţul Giurgiu

inundatii-12
inundatii-12

Peste 2.500 de hectare de terenuri agricole, păşuni şi păduri din judeţul Giurgiu sunt inundate în urma ploilor din ultima săptămână iar două podeţe, două drumuri judeţene şi două comunale sunt afectate de deversarea apelor din albiile râurilor.

'Râurile Neajlov şi Dâmbovnic se află sub atenţionare de cod portocaliu de inundaţii din cauza creşterii cotelor apelor, motiv pentru care şapte primării au luat măsuri specifice şi au instituit serviciul de permanenţă', a declarat luni, pentru Agerpres, şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Dragoş Stoica.

Roata, Bucşani, Crevedia, Clejani, Vânătorii Mici, Bulbucata şi Iepureşti au instituit starea de permanenţă la primării ca urmare a creşterii cotelor apelor râurilor şi urmează să primească aceeaşi atenţionare şi localităţile Singureni şi Călugăreni în funcţie de sosirea valului de apă.

VEZI ȘI: COD PORTOCALIU. Anunțul de ultimă oră

Un număr de 982 de hectare de păşune, 555 de hectare de teren agricol şi 1.155 de hectare de pădure au fost inundate în judeţ. Totodată, mai sunt afectate de deversările de ape două podeţe, DJ 412 în zona Bucşani-Obedeni fiind închis, DJ 601 este afectat de deversările de ape şi alte două drumuri comunale - DC 191 între Vadu Lat şi Angheleşti şi DC 140 la Podul Doamnei - sunt închise din cauza inundaţiilor.

Deocamdată nu a fost nevoie de evacuarea de persoane, dar două curţi, patru anexe gospodăreşti şi mai multe grădini sunt inundate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel