Cod portocaliu de inundaţii. Alertă de la hidrologi

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă în orele următoare pe râul Prut, pe raza judeţului Botoşani.

Astfel, până la ora 17:00, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în bazinul superior al Prutului, amonte de intrarea în ţară, se vor produce în continuare creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de apărare pe râul Prut - sectorul amonte S.H. Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani). Potrivit hidrologilor, pe baza informaţiilor actuale, se prognozează următoarele valori maxime ale nivelurilor: râul Prut la S.H. Oroftiana (H­max = 500÷510 cm) şi râul Prut la S.H. Rădăuţi Prut (H­max = 360÷370 cm).

În acelaşi timp, INHGA a emis o avertizare Cod galben de inundaţii valabilă până joi, 9 mai, ora 12:00, pe râul Prut - sector amonte Acumularea Stânca Costeşti (judeţul Botoşani). Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională 'Apele Române', Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel