Cod Galben și Cod Portocaliu de vreme rea. Harta ANM

ANM a emis Cod Portocaliu și Cod Galben de vreme rea.

De astăzi, de la ora 10, până mâine, la aceeași oră, sunt avertizări meteo de instabilitate atmosferică accentuată și ploi torenţiale. 

Este Cod Galben de la ora 10:00. "În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în jumătatea de vest a ţării. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi intensificări de vânt cu aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 50 l/mp", potrivit ANM.  De la ora 18:00 intră în vigoare și Codul Portocaliu: "În vestul şi nordul Olteniei, Banat şi sudul Crişanei, gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantităţi de apă de peste 60 l/mp şi izolat peste 80...90 l/mp". 

(w670) 

Ulterior, de mâine de la ora 10:00 până duminică la aceeași oră, ANM avertizează că urmează instabilitate atmosferică accentuată și cantităţi de apă însemnate. 

Este Cod Galben din 16 iulie de la ora 10:00 până în 17 iulie, la ora 10:00: "În intervalul menţionat instabilitate atmosferică va fi accentuată în zona de munte, precum şi în Transilvania, Maramureş, Oltenia, Banat şi Crişana. Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 50 l/mp". Codul Portocaliu intră în vigoare mâine la ora 15:00 și este valabil până duminică la ora 06:00: "În judeţele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea şi zona de munte a judeţului Arad, ploile vor avea caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 60...70 l/mp". 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel