Cod galben de inundaţii. Ce judeţe sunt afectate

Cod galben de inundaţii. Institutul Naţional de Hidrologie a emis atenţionarea pentru judeţele Botoşani şi Iaşi.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe râuri din bazinul hidrografic Jijia, judeţele Botoşani şi Iaşi, începând de astăzi şi până duminică după-amiază.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 11 martie, ora 18 - 12 martie, ora 16, pe râurile din bazinele hidrografice Jijia şi afluenţii săi se vor produce creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza pentru următoarele 24 de ore.

De asemenea, sunt vizate şi unele râuri din bazinele hidrografice: Miletin, Bahlui - bazin superior şi Sitna. Fenomene hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor din zona atenţionată. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu o actualizare a prognozei hidrologice. Conform unei informări de vreme rea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, sudul, estul şi centrul ţării se află, sâmbătă şi duminică, sub atenţionare de ploi şi vânt puternic, iar în zonele montane vor predomina ninsorile şi se va depune un strat nou de zăpadă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel