Cod Fiscal, modificări. Avertisment: Destabilizează societatea civilă

Modificările aduse Codului Fiscal destabilizează societatea civilă, se precizează într-un comunicat al Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare.

Conform Legii Sponsorizării și Codului Fiscal, societățile comerciale plătitoare de impozit pe profit pot direcționa, sub formă de sponsorizare, până la 20% din impozitul pe profit către organizații din anumite domenii printre care și organizațiile neguvernamentale. Dacă valoarea sponsorizării nu depășește 0,5% din cifra de afaceri întreaga sumă a sponsorizării se deduce din impozitul pe profit de plată.

Într-un comunicat al Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, se precizează că „ordonanța 3/2017 pentru modificarea Codului Fiscal, prin care limita maximă a cifrei de afaceri care definește microîntreprinderile a fost crescută de la 100.000 Euro la 500.000 Euro, a redus dramatic numărul de societăți comerciale care beneficiază de această facilitate fiscală". Au fost afectate aproape 50.000 din firmele care anterior erau eligibile, conform unei estimări facute de Asociația pentru Relații Comunitare pe baza datelor disponibile pentru anul fiscal 2016.

„Având în vedere și anunțul Ministerului Finanțelor Publice privind schimbarea termenilor de impozitare pentru companii cu cifra de afaceri până la 1 milion de Euro, scenariile legate de finanțarea proiectelor cu mii de beneficiari copii, bătrâni, persoane cu dizabilități și alte grupuri vulnerabile capătă proporții dramatice. Aceste schimbări vor afecta cel mai mult organizațiile de dimensiuni mai mici, din localități mai mici, care nu pot accesa finanțările marilor corporații sau fondurile publice și care depind tocmai de sponsorizările pe care le pot obține de la agenții economici locali, în marea lor majoritate microîntreprinderi", notează sursa citată.

[citeste si]

Organizațiile, în cadrul unei conferinţe organizate pe 2 noiembrie, vor arăta ce impact au pentru ele aceste schimbări.„Propunem Ministerului Finanțelor Publice un mecanism alternativ prin care microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 100.000 Euro și 500.000 Euro pot face sponsorizări către ONG-uri: direcționarea a până la 20% din impozitul pe venit", mai notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel