EXCLUSIV  Cocaină pentru VIP-uri. Gigel Lazăr: E o frecție politică, pentru imagine

Cocaina
Cocaina

Președitele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului(CIADO), Gigel Lazăr a declarat pentru DC News că dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" este un praf în ochi și se bazează pe o lege proastă care nu rezolvă problema drogurilor.  

Gigel Lazăr spune că este aberant ca un consumator prins cu 0,5 grame să fie la fel pedepsit ca unul care este prins cu 100 de grame și că în loc să fie reabilitați, consumatorii sunt condamnați. "Legea asta este foarte veche și proastă. Toți fac pușcărie în mod egal cu sau fără executare. Ar fi bine să facem o dezbatere să vedem dacă mergem în penal pe orice cantitate. Pentru că și dacă îl prinde cu 0,5 grame poate să îl bage în pușcărie. Închisoarea nu rezolvă problema în cazurile de consum. Ar trebuie să se facă programe de prevenire și de reinserție socială. Singura concesie pe care o mai fac judecătorii este că le dă de obicei închisoare cu suspendare dacă se dovedește că e consumator. Șeful DIICOT spune că 50% din dosare, aproximativ 22.000 într-un an sunt, pe traficul și consumul de droguri și Agenției Naționale Antidrog nu li se pare un fenomen pe care să îl combată cu programe de prevenire", ne-a spus Lazăr. 

Când vezi că toată lumea bea apă nu te intrebi nimic? 

Lazăr consideră că dosarul cocaina pentru VIP-uri este praf în ochi. "E o frecție care are un scop determinat politic de a atrage atenția. Eu când am auzit că e vorba despre 20 de grame de cocaină și niște marihuana... DIICOT nu iese cu date concrete că s-ar face de râs. DIICOT nu a deranjat niciun club de lux de la mare. Mi se totuși ciudat dosarul asta pentru că niciodată consumatorii de cocaină nu combină nu marihuana. La fel cum consumatorii de extasy nu consumă alcool de frica unui stop cardiac. Adică din ce motiv e zece lei apa la Neversea. Când vezi că toată lumea bea apă acolo și nimeni nu bea bere, nu te întrebi nimic?", a adăugat președintele CIADO.

Mai multe vedete au fost audiate de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic și consum de droguri de mare risc. Printre cei care au stat față în față cu oamenii legii și au dat declarații se numără Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu, un membru al Direcției 5, Elis Armeanca și urmează Oreste Teodorescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel