Urmărește emisiunea live



Coca-Cola va fi interzisă din decembrie 2012. Vezi unde se întâmplă

coke460
coke460

 Nu, nu e o glumă. Dependenții de Coca-Cola din Bolivia vor fi nevoiți să-si trateze acest viciu. Din data de 21 decembrie 2012 pe teritoriul Boliviei compania Coca-Cola va fi interzisă, a anunțat David Choquehuanca, ministrul de externe al Boliviei.

Această decizie face parte dintr-o serie de măsuri adoptate de Guvernul Boliviei datorită calendarului maiaș. Conform acestuia, data de 21 decembrie marchează sfârșitul capitalismului și începutul unui nou ciclu bazat pe comunitate.

"21 decembrie 2012 înseamnă sfârşitul egoismului, diviziunii. 21 decembrie trebuie să marcheze sfârşitul Coca-Cola şi începutul pentru mocochinche (băutură răcoritoare locală cu aromă de piersici). Planetele se vor alinia acum, după 26.000 de ani. Acesta este sfârşitul capitalismului şi începutul comunitarianismului", a spus ministrul de externe al Boliviei.

Evenimentele prin care va fi marcat acest fapt vor avea loc pe insula La Isla del Sol, una dintre cele mai mari de pe lacul Titicaca, informează Forbes.

Se pare că, Bolivia este o țară care respinge produsele americane de tip fast-food, întrucăt, și compania McDonald's a fost nevoită să se retragă după piața alimentară. Locuitorii Boliviei nu cumpărau produsele respective datorită boicotului cultural al acestora împotriva companiilor americane, reiese din documentarul "Why McDonald's Failed in Bolivia".

După cum se știe, Coca-Cola a fost deseori asociată cu coca și în prezent existând bănuiala că acesta este ingredientul minune al rețetei atât de misterioase a băuturii americane.

Frunzele de coca sunt o afacere importantă pentru Bolivia, reprezentând 2% din PIB, sau aproximativ 270 milioane de dolari (220 mil. Euro) şi revendică 14% din afacerile cu agricultură.                                                                     Bolivia pledează pentru legalizarea consumului de frunze coca, care sunt transformate în mod clandestin în cocaină. În 1961, ONU le-a declarat narcotice ilegale împreună cu cocaina, opiumul şi morfină, conform Ziarului Financiar.

"Nici SUA şi nici o altă ţară capitalistă nu are un motiv bine întemeiat pentru a menţine interdicţia consumului de frunze coca", a spus preşedintele Boliviei, Evo Morales..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel