Coca-Cola a lansat prima băutură creată cu ajutorul inteligenței artificiale

foto: Freepik
foto: Freepik

Compania americană Coca-Cola a creat Y3000, o băutură concepută cu tehnologia AI,  în ediție limitată.

Coca-Cola Y3000 este „prima aromă futuristă creată împreună cu inteligența umană și artificială”, a anunțat gigantul american producător de băuturi răcoritoare.

Procesul de creare a băuturii ce se vrea a fi "revoluție" pe piața răcoritoarelore s-a întins pe două etape. În primă fază, cercetătorii de la Coca-Cola au analizat principalele arome preferate de consumatori și tendințele de pe piață pentru a înțelege cum își imaginează aceștia că vor fi aromele din viitor, a declarat un reprezentant al companiei pentru CNBC.

Pasul următor a constat în sintetizarea datelor de către un sistem de inteligență artificială, cu scopul de a contribui la dezvoltarea profilurilor de arome și a corespondenților acestora. Astfel, a fost creată noua băutură Coca-Cola Y3000 cu ajutorul tehnologiei AI.

Ce gust are

Coca-Cola nu a dat prea multe detalii despre gustul exact al noii băuturi, menționând doar că aceasta este disponibilă în două variante: cu zahăr și fără zahăr. Producătorul a aplicat, de asemenea, inteligența artificială în crearea unui design futurist, care include un logo pixelat și o paletă de culori în tonuri deschise, cu nuanțe de violet, roz și albastru.

Noua gamă Y3000 va fi însoțită și de o colecție vestimentară futuristă. Coca-Cola a încheiat un parteneriat cu brandul Ambush pentru a lansa această colecție în această toamnă. „Inspirați de atemporalitatea Coca-Cola, dorim să sărbătorim ideea tuturor despre cum ar putea arăta viitorul. Cu ajutorul tehnologiei AI, Coca-Cola Y3000 Zero Sugar imaginează care ar putea fi gustul unei Coca-Cola în viitor și introduce experiențe inovatoare pentru a explora viitorul”, a transmis Oana Vlad, director de strategii globale în cadrul companiei americane, într-un comunicat. Născută în Cluj-Napoca, Oana Vlad trăiește în Atlanta și lucrează de mai bine de zece ani la Coca-Cola, unde a ocupat mai multe poziții importante în departamentele de marketing și vânzări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel