Cobălcescu sparge gheața scumpirilor la taxiurile bucureștene fără avizul Primăriei. Află care este noul tarif

cobalcescu
cobalcescu

Majorarea de la 1,39 la 1,69 a fost realizată peste noapte chiar dacă firma de taxi nu a primit avizul. Directorul Cobălcescu spune că nu este  nicio problemă pentru că a primit o confirmare verbală.

Compania de taxi bucureşteană Taxi Cobălcescu a mărit, de câteva zile, tarifele de la 1,39 lei/km la 1,69 lei/km. Oficialii ai Municipalităţii declară că ceea ce a făcut Cobălcescu se înscrie la categoria abuzuri, conform money.ro. „Avem doar două cereri de majorare a tarifului de la firme : Cobălcescu şi Taxi As. Una e slab argumentată, alta nu e aproape deloc argumentată. Nu am dat, încă, aviz favorabil pe niciuna din ele. Dispeceratele nu pot majora preţurile fără avizul nostru. Dacă au făcut-o e un abuz şi trebuie verificat de organele de control”, a spus un oficial de la Direcţia Transport, Drumuri şi Siguranţa Circulaţiei. În replică, directorul firmei în cauză spune că a avut confirmarea verbală că poate mări tarifele şi că, oricum, şi celelalte firme vor urma exemplul Cobălcescu. „Există un aviz verbal de la Primărie şi în temeiul lui am modificat preţurile. Vor urma şi alţii, dar aşa e în domeniul ăsta: alţi patroni stau departe şi aşteaptă la cotitură să facă altcineva primul pas pentru că le e frică. Nu cred că se mai pot amâna creşterile de tarife pentru că nu mai rezistăm la 1,39 mai ales cu preţul ăsta al benzinei”, a declarat Nicolae Truşcă, directorul Cobălcescu.

Legea taximetriei prevede că orice intenţie de majorare ori micşorare de tarife trebuie notificată şi avizată la Primărie. În prezent, toate firmele de taximetrie din Bucureşti afişează acelaşi tarif, 1,39 leikm excepţie făcând Cobălcescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel