EXCLUSIV  Coarnă vrea să declanșeze cutremurul după petrecerea ilegală a polițiștilor cu Gavriș

Dumitru Coarnă, reacție după petrecerea ilegală la care a fost surprins Radu Gavriș
Dumitru Coarnă, reacție după petrecerea ilegală la care a fost surprins Radu Gavriș

Deputatul Dumitru Coarnă, fost preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) din România, a reacționat pentru DC News după petrecerea ilegală din Capitală la care a fost surprins și adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș. 

Deputatul Dumitru Coarnă, fost preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) din România, a declarat pentru DC News, privind petrecerea la care adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, a fost surprins de subalterni că „tipul acesta de comportament nu trebuie să existe în poliție, în opinia mea.”

„Eu, dacă aveam o funcție de decizie, domnul Gavriș zbura imediat, era destituit din poliție. Face extrem de mult rău imaginii poliției. Vorbesc într-un context mult mai complet.”, a continuat Coarnă. 

Apoi, Dumitru Coarnă a explicat că „dacă dăm puțin timpul înapoi și mergem pe speța Duduienilor, o să observați că el n-a desfășurat activități operative. Răspundea de Serviciul Omoruri pe Poliția Capitalei, el a stat să furnizeze informații false presei ca să pună în imposibilitate sau să pună într-o imagine extrem de rea Poliția Română, lucru care i-a și ieșit pe alocuri, cu domnul Vasilescu. 

Domnul Vasilescu a încercat să rezolve problema, iar Gavriș a furnizat imaginile din dosarul penal presei: infracțiune! Infracțiune pe care am înțeles eu că prietenul lui de șpriț, un procuror, a clasat-o.”

Coarnă: Domnul Gavriș mai are niște falsuri la nivel de Poliția Capitalei 

Și asta nu e tot, susține fostul preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) din România.

„Mai mult de atât, domnul Gavriș mai are niște falsuri la nivel de Poliția Capitalei. A falsificat foi colective de prezență. A introdus niște sporuri. E vorba de un spor pentru participarea polițiștilor din cadrul Serviciului Omoruri la cercetarea locului faptei în condiții de toxicitate, adică în condiții de anumite substanțe toxice pe care polițistul trebuie să le gestioneze într-un fel. Sporul se aplică pe bază de pontaj, la numărul de ore. El i-a pontat pe toți opt ore zilnic, adică practic tot Serviciul era la cercetarea locului faptei în acele infracțiuni de risc. 

Dacă eu eram într-o funcție de decizie, acest Gavriș, primul pas era dat afară, al doilea... în instanța de judecată pentru că are fapte de trei tipuri comise: are disciplinare, penale și administrative. Prejudiciu de 10 milioane de lei la nivel de Poliția Capitalei, bani publici. A fost Corpul de Control acolo, sunt falsurile, este un prejudiciu în derulare. O parte dintre acești oameni, sunt vreo 15 după știința mea, le-au încărcat sistemul la pensionare ultimele șase luni... prejudiciul curge. 

Sunt între 10 și 15 oameni care s-au pensionat din Serviciul Omoruri cu situația financiară încărcată prin acele foi colective de prezență trecute în fals opt ore în fiecare zi *21, 168 de ore zilnic, ca fiind prezenți la cercetarea locului faptei. Practic, în București, toată Poliția era zilnic la Omoruri. După foaia colectivă a lui Gavriș, trebuia să fim vreun milion morți din București.”, a mai spus Dumitru Coarnă pentru DC News.

„Toți cei cu funcții de decizie știu lucrul ăsta”

„Mi se pare că este extrem de lejer tratat subiectul, la gravitatea lui. Domnul Gavriș, ca să fim extrem de corecți, este protejatul sistemului. Oricare altul dintre noi, care nu avea sistemul ăsta de protecție, era în executarea pedepsei. Prejudicii mare, fapte grave... Sunt dosare penale spre exemplu, după știința mea, omor cu autor necunoscut făcut „moarte suspectă”. El spune că are identificat 100%. Păi ai identificări din zona administrativă, adică iar un fals... asta trebuie să constate cei de la Ministerul de Interne, Corpul de Control.

Eu am încredere în noul ministru Bode că o să declanșeze niște cercetări în zona respectivă pentru că nu se poate să mergem în continuare în acest tip de atitudine infracțională.”, a mai spus deputatul. 

„Acum a fost prins, dar la el e obiceiul ăsta.”, a subliniat Dumitru Coarnă pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel