Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Coarnă, ȘOCAT după filmarea în care o minoră e BĂTUTĂ și UMILITĂ. Unde au ajuns imaginile

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a comentat, luni, în exclusivitate pentru DC NEWS, scenele șocante din Târgu Jiu, unde o adolescentă a fost jignită și bătută de alte fete, în timp ce un băiat filma și se amuza.
 

Pe o filmare apărută în mediul online se vede cum o adolescentă din Târgu Jiu este umilită de alte fete. După ce îi pun întrebări incomode și o forțează să repete după ele, este lovită puternic peste față. La un moment dat, este pusă să stea în genunchi, iar celelalte fete o trag de păr, o lovesc, folosind un limbaj ce nu poate fi reprodus. Cel care filmează își exprimă uluirea că fata nu plânge, în ciuda loviturilor primite. Întregul moment se petrece afară. A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Luni, contactat de DCNews, Dumitru Coarnă a spus: „Am văzut imaginile. Nu credeam vreodată că se poate întâmpla așa ceva în România! Sunt șocat! Vorbim de copii care, în următorii ani, vor conduce această țară. Ori această atitudine nu inspiră încredere nimănui. Fete extrem de tinere, copile chiar, să lovească cu atâta degajare. E peste puterile mele de a înțelege! Am transmis filmarea colegilor de la Târgu Jiu. M-au asigurat că vor desfășura toate acțiunile pe care legea le permite pentru a soluționa acest caz.”

„Trebuie să vedem dacă au acționat cu discernământ, trebuie să spună un expert în domeniu. Dar problema de fond este de ce am ajuns aici, pentru că, până la urmă, vorbim de infractori minori care au un regim special de cercetare. Dacă vreți, este rezultatul celor 30 de ani pe care i-am traversat într-o democrație haotică, greșit înțeleasă de către unele persoane. Când eram eu în liceu, nu se întâmpla așa ceva. Erau discuții, contradicții, dar nu la nivelul acesta. Niciodată nu am auzit sau văzut, în acea perioadă, o atitudine de acest tip”, a spus Dumitru Coarnă.

Familie - școală - poliție - biserică

Întrebat ce ar trebui făcut pentru ca astfel de cazuri să nu se repete, a precizat că „sunt multe de făcut, începând de la educația din școli. Ar trebui un efort comun între familia și școală. Să introducem și alte două elemente: biserica și poliția. Cu alte cuvinte, lucrurile trebuie tratate într-un complex instituțional dacă vreți: familie - școală - poliție - biserică. Aceste instituții ar trebui să acționeze unitar”, a subliniat Coarnă.

Întrebat ce sfat are pentru adolescenții care trec prin astfel de momente, a zis: „Îi îndemn să anunțe familia și poliția, să formuleze plângeri, să nu se ascundă! Mulți ascund din cauza rușinii. Eu le recomand să informeze părinții. Dacă nici în familie nu sunt înțeleși, atunci să vorbească cu dirigentele, profesorii și, nu în ultimul rând, cu poliția. Să înceapă chiar cu poliția!”, a conchis Dumitru Coarnă.

VEZI ȘI: Filmare REVOLTĂTOARE! Minoră umilită. Psiholog: ”Se idolatrizează agresorii!” De ce s-a ajuns aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel