Coarnă, discuție cu Vasilescu în biroul IGPR: NOI IMAGINI BOMBĂ

Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES

Dumitru Coarnă a reacționat dur, miercuri seară, în contextul în care Liviu Vasilescu a anunțat că se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române, după scandalul înmormântării lui Emi Pian. Vasilescu a acuzat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române.

Miercuri seară, Dumitru Coarnă a avut o intervenție la Antena 3, unde a făcut următoarele precizări: „Eu, în dimineața zilei de ieri, am discutat cu domnul Vasilescu preț de o oră în biroul dumnealui de la IGPR și subiectul de bază a fost acela că nu o să-și dea demisia, pentru că o demisie acum ar fundamenta această tentă mediatică potrivit căreia Poliția a greșit. Mi-a zis, domnule Coarnă, eu nu o să-mi dau demisia acum, mai ales că am acționat corect, profesionist. Lucru pe care l-am apreciat și eu. Acest om a fost chemat din concediu pe data de 8 de către Minister și a fost trimis acolo, deci nu a venit domnul Vasilescu așa... Domnul Vela l-a chemat, pentru că era o situație de excepție, o soluție de compromis, era un polițist cu experiență. A fost chemat din concediu, nu poate să-l cheme decât ministrul, pentru că așa e organigrama. Atunci, s-a întors pe 8 și împreună au pus în aplicare un plan. (...) Chiar a fost o abordare profesionistă, s-a rezolvat o speță extrem de delicată. Ulterior, trebuia plătit un preț. Avem alegeri, s-au făcut niște calcule. (...) I s-a sugerat să-și dea demisia, omul s-a conformat!”

Întrebat, ulterior, dacă i-a spus Vasilescu că i s-a sugerat să-și dea demisia, a zis: „Partea a doua nu. Prima parte cu faptul că nu o să-și dea demisia am discutat-o personal în biroul domnului Vasilescu la IGPR, în dimineața zilei de ieri. Ieri!”

În situația în care nu apărea filmarea cu Vasilescu, se mai producea demisia? Coarnă a răspuns astfel: „Cred că da. Presiunea era mare până să apară filmulețul. Filmulețul e o problemă penală. Cei care au transmis filmulețul în media au încălcat legea, e vorba de domnul Gavriș, cu patru ofițeri de la Direcția de Specialitate de Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, care s-au legitimat, au ridicat acele imagini, spunând proprietarilor că le vor folosi într-un dosar penal, ulterior le-au transmis în mass-media. Patru ofițeri trimiși de Gavriș! Se știe cine sunt acei oameni. S-ar putea să apară imagini și cu ei”. Întrebat dacă are probe, a răspuns afirmativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel