Coaliția lui Scholz, aproape să se destrame chiar în prima zi din 2024. Premierului Germaniei i-a trecut glonțul pe lângă ureche

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Membrii Partidului Democrat Liberal din Germania au decis să rămână în coaliția condusă de Scholz, potrivit Reuters.

Conform surselor interne din cadrul partidului, o majoritate subțire a membrilor Partidului Democrat Liberal din Germania au votat într-un sondaj pentru a rămâne în coaliția guvernamentală tripartită, condusă de cancelarul Olaf Scholz, au declarat surse din partid luni.

Membrii acestui partid, care promovează impozite scăzute și susține mediul de afaceri, au manifestat tot mai multă nemulțumire față de guvernarea alături de Social Democrații lui Scholz și de Verzii din coaliție, ceea ce a condus la speculații că coaliția ar putea să nu reziste celor aproape doi ani care mai rămân din actualul mandat.

Wolfgang Kubicki, un apropiat al liderului partidului, Christian Lindner, a salutat rezultatul ca fiind o dovadă clară că vocile din partid care susțineau puternic ieșirea din coaliție erau în minoritate.

"Acest rezultat ne întărește coaliția," a declarat el pentru ziarul Funke. "Majoritatea tăcută nu vrea să părăsească guvernul."

Sondajul a fost demarat după ce partidul a fost eliminat din parlamentele regionale din Bavaria și Hessen, după ce a căzut sub pragul de 5% la alegeri.

Cu războiul din Ucraina, pierderea gazului rusesc și necesitatea unei tranziții accelerate către energie verde, FDP-ul găsește dificilă promovarea rețetelor sale fiscale.

Cadru economic sumbru afectează toate cele trei partide în sondaje, conservatorii din opoziție având în jur de 30%, aproximativ de două ori mai mult decât SPD și Verzii. FDP se află în jurul valorii de 5% la nivel național.

În discursul său de Anul Nou, la 31 decembrie, Scholz a recunoscut că sunt vremuri dificile, dar a promis că Germania are forța de a trece peste această perioadă dificilă.

"Mulți sunt nemulțumiți și iau asta în serios. Dar în același timp: noi, în Germania, vom trece peste asta," a declarat el. "Inflația este în scădere, salariile cresc și rezervele de gaz pentru iarnă sunt pline până la refuz. Ne descurcăm chiar și în condiții dificile."

Decizia membrilor Partidului Democrat Liberal de a rămâne în coaliție, în ciuda disensiunilor interne, reflectă angajamentul de a naviga în peisajul economic și politic tumultuos și de a contribui la stabilitatea și progresul Germaniei în fața unor provocări complexe și variate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel