Coaliţia împotriva Statului Islamic: Australia se retrage

Australia a anunţat vineri că pune capăt campaniei de lovituri aeriene pe care o efectua de trei ani în Irak şi Siria în cadrul coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic (SI).

Cele şase avioane de luptă F/A-18 Hornet care participau de trei ani la aceste misiuni se vor întoarce în Australia, a anunţat ministrul australian al apărării, Marise Payne, informează AFP, preluata de Agerpres.

Decizia Canberrei intervine după prăbuşirea califatului autoproclamat al SI, care şi-a pierdut cele două principale bastioane, oraşele Mosul în Irak şi Raqa în Siria.

Decizia a fost luată de asemenea după consultări ale Australiei cu aliaţii săi din coaliţia internaţională condusă de SUA, în cadrul căreia aparatele australiene au efectuat peste 2.700 de misiuni.

"Succesul pe câmpul de luptă împotriva Daesh înseamnă că operaţiunea noastră OKRA a atins un punct natural de tranziţie şi avioanele noastre de luptă vor începe să se întoarcă în Australia la începutul noului an", a declarat dna Payne, folosind acronimul arab pentru SI.

Australia va lăsa totuşi două aparate la dispoziţia coaliţiei, un avion de supraveghere aeriană E-7A Wedgetail şi un avion de transport şi realimentare în zbor KC-30A, a indicat ministrul. Canberra va lăsa de asemenea 380 de persoane pentru a instrui forţele irakiene, a adăugat dna Payne.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel