ȘCOALA ALTFEL. Propunerea Fundației Noi Orizonturi pentru profesori și elevi

Fundaţia Noi Orizonturi lansează pentru şcolile din România o serie de activităţi nonformale ce pot fi uşor puse în practică în cadrul programului "Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, desfăşurat în perioada 6 – 10 aprilie 2015.

Este vorba despre o serie de activităţi nonformale, ce pot fi puse uşor în practică în cadrul programului "Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!" 2015.

Jocurile şi povestirile distractive de învăţare acoperă minimum o zi de activităţi, iar fiecare activitate durează aproximativ 1h30'. Acestea au fost create pentru grupuri de 12 – 30 elevi.

Un plus este faptul că activităţile pot fi realizate de profesori, dar şi de elevi cu abilităţi de leadership.

Cine se poate înscrie?

Orice profesor de gimnaziu sau liceu, care doreşte să realizeze activităţi educativ-distractive pentru elevi în perioada Şcoala Altfel. Fie că este sau nu parte din reţeaua de profesori lideri IMPACT.

Data limită de înscriere: 5 APRILIE 2015

Printre beneficii se numără: noi idei de activităţi specifice educaţiei nonformale, pentru profesori şi elevi, sprijin în realizarea activităţilor, adeverinţă ce atestă implementarea activităţilor propuse de Fundaţia Noi Orizonturi

Tematici 

Activităţile au fost dezvoltate pe baza curriculumului educaţional IMPACT, ce foloseşte metodologia educaţiei prin experienţă şi pe cea a serviciului în folosul comunităţii. Sunt urmărite 4 tematici de dezvoltare: cetăţenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social, leadership.

Alte soluţii pentru profesori, pentru „Şcoala Altfel":

Aceasta nu este singura formă prin care Fundaţia Noi Orizonturi sprijină şcolile, cu ocazia Şcolii Altfel:

- Alături de asociaţia Mânuţe Pricepute, la Cluj se pregăteşte Festivalul Altfel – cu peste 150 de ateliere de educaţie nonformală

- Programul de educaţie prin aventură VIAŢA, desfăşurat la Straja şi Tuşnad, oferă activităţi de o zi sau mai multe zile, în care sunt antrenate valori precum încrederea şi curajul.

Despre Fundaţia Noi Orizonturi:

De peste 15 ani, Fundaţia Noi Orizonturi inovează şi susţine modele de educaţie experenţială, prin care copii şi tineri (11 – 19 ani) se dezvoltă şi se implică în comunităţile lor.

Fundaţia Noi Orizonturi a dezvoltat două programe naţionale, cu ecou internaţional:

IMPACT cuprinde peste 130 de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri, doar în şcolile din România. Succesul modelului educaţional IMPACT – ce include ca tinerii să realizeze proiecte prin care ajută comunitatea – a făcut ca acest program să fie preluat şi în alte 9 ţări!

VIAŢA, liderul taberelor de educaţie prin aventură din România, este un program ce îi ajută pe tineri să îşi dezvolte valori şi abilităţi de viaţă, prin activităţi educativ-distractive în natură.

Mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel