Coadă la veto! Franța ar bloca și ea intrarea României în Schengen

hollande si ayrault dece
hollande si ayrault dece

Franța se alătură și ea grupului de țări - format din Germania, Olanda și Austria - care blochează intrarea României în Spațiul Schengen, invocând angajamentul slab al celor două țări în combaterea corupției, au declarat surse diplomatice de la Bruxelles cotidianului austriac "Osterreich", citat de hotnews.ro.

Germania, Olanda, Finlanda și Franța sunt decise să nu permită intrarea României și Bulgariei în zona de liberă circulație deși președinția irlandeză și Austria au pledat, miercuri după-amiaza, pentru varianta aderării în două trepte a celor două țări din sud-estul Europei.

Osterreich mai scrie că din cauza îngrijorării Uniunii Europene față de independența Justiției din România și Ungaria, comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding, va avansa, vineri, un proiect de evaluare sistematică a sistemelor judiciare naționale.

Premierul Victor Ponta a efectuat pe 21 februarie o vizită oficială în Franța, unde a fost primit de președintele Hexagonului, Franςois Hollande, și de premierul Jean-Marc Ayrault.

"Poziţia Franţei este cunoscută, noi susţinem aderarea, conform calendarului ce va fi convenit cu partenerii europeni, la reuniunea Consiliului miniştrilor de justiţie şi de interne din luna martie", declara pe 21 februarie prim-ministrul francez, în conferința de presă comună cu șeful Executivului din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel