Trump acuză o parte a presei că publică știri false. CNN, replică

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a acuzat miercuri serviciile secrete americane că au lăsat să se scurgă în presă un dosar cu 'știri false' care sugerau că el ar putea fi șantajat de Rusia, criticând de asemenea acele instituții media, inclusiv CNN, care au preluat respectivele informații neverificate. Postul de televiziune CNN a oferit o replică la afirmațiile președintelui ales al Statelor Unite.

'Cred că difuzarea unor asemenea informații este o rușine' pentru serviciile secrete, a spus Trump în fața a circa 250 de ziariști care au participat la prima sa conferință de presă după alegerile din 8 noiembrie, citează Agerpres.

'Toate sunt știri false, invenții, ceva ce nu s-a întâmplat', a asigurat Trump, criticând în special postul CNN și website-ul BuzzFeed, cele care au mediatizat cel mai mult respectivele informații. 'Cred că este scandalos, scandalos, că serviciile de informații au permis (publicarea) unei informații care s-a dovedit eronată și falsă', a insistat el. 'Este ceva ce numai Germania nazistă ar fi făcut, și a făcut', a apreciat în continuare viitorul președinte.

Replica CNN

Postul de televiziune CNN a răspuns președintelui ales al Statelor Unite că "decizia sa de a publica știri din surse verificate" despre documente neverificate ale serviciilor secrete cu privire la Trump, este "mult diferită de decizia Buzzfeed de a publica memo-uri nesusținute", transmite Reuters.

Buzzfeed a publicat marți un articol despre documente neverificate și "potențial neverificabile" care conțineau informații despre legături ale consilierilor lui Trump cu spioni ruși.

Documentele ar fi conținut și informații că serviciile rusești ar fi deținut date compromițătoare despre Trump.

Buzzfeed a refuzat să comenteze afirmațiile lui Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel