CNMR denunță actele de violență din Piața Victoriei

Membrii CNMR denunță actele de violență din Piața Victoriei și agresiunea față de cadrul didactic din județul Teleorman. Aceștia solicită intervenția Parchetului în ambele cazuri.

Membrii CNMR se declară  stupefiați de reacția extrem de slabă a autorităților în cazul cadrului didactic agresată verbal și fizic, sechestrată de câțiva elevi ai școlii Gimnaziale din comuna Poroschia din județul Teleorman.  

CNMR condamnă declarațiile ale directorului unității de învățământ care vorbește despre incapacitatea profesoarei de a stăpâni elevii și nicidecum de sesizare imediată a Parchetului, sau poliției pentru fapte extrem de grave la adresa statului și reputației de dascăl ce trebuie sancționate exemplar de către autorități.

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României solicită demisia sau demiterea de urgență a directorului unității de învățământ pentru declarațiile făcute și o reacție imediată și pe măsură a Ministerului de Interne și a Parchetului General. În caz contrar, CNMR va depune plângere penală față de faptele elevilor. Aceste fapte nu trebuie lăsate nesancționate drastic subminând grav prin expunerea publică a unei vinovății subliminale a profesoarei în raport cu elevii, onoarea tuturor cadrelor didactice. Pipăirea sau agresarea cadrului didactic este egal cu ultrajul la polițiști și trebuie pedepsit deîndată.

CNMR va propune introducerea Statutului Special al Cadrului Didactic

Orice gest dintre cele cele expuse mai sus  să poată fi tratată ca ultraj. În același timp, CNMR condamnă gestul agresării unui cetățean în Piața Victoriei, ce s-a soldat cu rănirea acestuia. Manifestarea în numele ideilor și principiilor proprii este un semn de sănătate a unei democrații cu atât mai mult cu cât se încadrează în limitele de idei și principii iar nu pumni și picioare. Denunțăm acest grest extrem de grav și solicităm membrilor CNMR să nu dea curs la astfel de atitudini, indiferent de opiniile personale.

„Aceste incidente au un puternic impact social și pot prin expunere fără sancționare rapidă și exemplară să determine o accelerare a violenței într-o democrație în derivă. Violența în școli este extrem de gravă și reprezintă o prioritate pentru CNMR atât prin Asociația Viața fără Violență cât și prin proiectul inființării Poliției  Școlilor.  Această instituție devine vitală  și voi face tot posibilul pentru operaționalizarea acesteia. Bătaia și injuriile în numele ideilor reprezintă un alt fapt grav ce alterează democrația și propagă haosul. Iar în cazul de la Piața Victoriei trebuie clarificate deîndată faptele și sancționați vinovații pentru a nu servi drept exemplu pentru viitor. Democrația nu se face cu pumnul!’’, a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel