CNMR, partener al ministrului delegat pentru Afaceri Europene

Uniunea Europeană
Uniunea Europeană

O delegație condusă de Alexandru Cumpănașu în calitate de Președinte, a avut o întâlnire cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. 

În cadrul acestei întâlniri au fost discutate preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în anul 2019 şi identificarea de soluţii comune pentru pregătirea acestui proces. Astfel, în urma întâlnirii dintre conducerea CNMR şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene au rezultat următoarele concluzii:

  1. Realizarea unui parteneriat între ministrul delegat pentru Afaceri Europene şi CNMR, care va viza acordarea de expertiză, asistenţă, consiliere şi promovare în procesul de pregătire a viitoarei Preşedintii a Consiliului Uniunii Europene preluată de România. CNMR va asigura toate acestea pro-bono.
  2. Pregătirea şi organizarea unei dezbateri publice, în parteneriat, de către CNMR şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene în vederea identificării împreună cu toţi actorii interesaţi a priorităţilor României pe perioada deţinerii preşedinţiei. În cadrul conferinţei, vor fi prezentate de către ministru, cele 100 de teme identificate până în prezent, urmând ca prin intermediull dezbaterii publice organizate în comun, să se poată stabili cele mai importante dintre ele.
  3. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a solicitat sprijinul CNMR în vederea întăririi parteneriatelor României cu Finlanda şi Croaţia, două ţări membre UE, parteneri importanţi ai ţării noastre în procesul pregătirii preluării de către România a Preşedinţiei Comisiei Europene. CNMR va acorda tot sprijinul în acest proces, ţinând cont de relaţiile foarte strânse dintre membrii CNMR şi organizaţii similare din cele două ţări.
  4. La invitaţia ministrului delegat pentru Afaceri Europene, CNMR a decis aderarea la forumul de consultare publică, comunicare și dezbatere, în vederea pregătirii și exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România (EU-RO Forum).

„Susţin întru totul eforturile depuse de ministrul Negrescu în vederea recuperării decalajelor în procesul de pregătire a exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. CNMR va acorda sprijin acestui demers prin intermediul tuturor organizaţiilor sale, cu convingerea că România este şi trebuie să rămână o ţară cu principii şi valori europene şi euroatlantice. Nu vom accepta niciodată plasarea Romăniei în afara spaţiului geografic al Uniunii Europene, dar mai ales al spaţiului de valori, principii şi interese comune.”, a declarat Preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel