CNMR condamnă decizia prin care s-a impus cunoaşterea limbii maghiare

CNMR
CNMR

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) condamnă ferm decizia antinaţională şi discriminatorie prin care Consiliul Local Satu Mare a scos la concurs pentru ocuparea de funcţii publice la Poliţia Locală mai multe posturi pentru care a inclus la condiţii eliminatorii cunoaşterea limbii maghiare. 

"Reamintim TUTUROR autorităţilor publice că LIMBA NAŢIONALĂ OBLIGATORIE în instituţii conform Constituţiei României este LIMBA ROMÂNĂ. Această decizie aduce grave prejudicii bunei înţelegeri şi convieţuiri între etnicii români şi maghiari din România, puterea de simbol a unei astfel de decizii fiind profund negativă", transmite CNMR, care va sesiza Comisia pentru Abuzuri din Camera Deputaţilor dar şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, "în vederea aplicării de sancţiuni şi restabilirea relaţiei de încredere între toţi cetăţenii Municipiului Satu Mare".

"Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României salută şi susţine decizia corectă, legală şi românească a prefectului Judeţului Satu Mare care a atacat în contencios această abuzivă, discriminatorie şi revoltătoare. Mai facem precizarea că astfel de decizii ale unor lideri ai comunităţii maghiare locale sau centrale subminează grav încrederea şi stabilitatea relaţiei dintre cetăţeni de etnie română şi cei de etnie maghiară. Abuzul de drept depăşeşte cu mult drepturile culturale şi identitare", precizează CNMR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel