CNE: Elevii, EXCLUȘI de la masa negocierilor pentru noile planuri-cadru!

A avut loc prima ședință a Comisiei de validare a planurilor-cadru pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, constituită la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, conform OMEC nr. 3261/2020. 

„În luna februarie, atunci când a fost emis ordinul de constituire a comisiei, reprezentanții elevilor au fost lăsați pe dinafară, în ciuda faptului că CNE a militat, în anul 2018, pentru includerea elevilor în procesul de restructurare și aprobare a noilor planuri-cadru. MEC a inclus reprezentanții elevilor în această comisie doar în urma unui comunicat de presă emis de către Consiliul Național al Elevilor, prin care condamnam atitudinea iresponsabilă a ministrului educației, Monica Anisie. Faptul că reprezentanții elevilor nu au fost invitați la prima ședință a acestei comisii denotă, încă o dată, nepăsarea autorităților în ceea ce privește implicarea elevilor în reforma educației din România”, precizează, joi, într-un comunicat, Consiliul Național al Elevilor.

„Reprezentanții elevilor nu au fost chemați la consultările privind noile planuri-cadru. Dincolo de o potențială eroare informatică, vorbim de un mesaj puternic din partea Ministerului Educației și Cercetării: procesul de realizare a planurilor-cadru este gestionat superficial și neprofesionist. Unde e consultarea cu elevii pentru care vă dedicați mandatul, doamnă ministru? În lipsa unei consultări reale cu beneficiarii procesului, orice variantă de plan-cadru este ilegitimă și neconformă realităților din învățământul românesc”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel