CNCD, decizie de ultimă oră privind reclamațiile jurnaliștilor de la Antena 3

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, în şedinţa de miercuri, aplicarea sancţiunii de avertisment cotidianului 'Kamikaze', în urma publicării pe pagina de internet a două articole referitoare la protestul organizat de Antena 3.

'Cu privire la plângerea înaintată de S.C. Antena 3 S.A. împotriva articolelor publicate pe pagina de internet a cotidianului Kamikaze (...) s-a constatat că opiniile exprimate constituie discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al persoanelor vârstnice şi al celor cu afecţiuni psihice conform prevederilor art.2 alin.1 şi art.15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi s-a aplicat sancţiunea de avertisment, formulându-se totodată o recomandare privind evitarea folosirii unui astfel de limbaj pe viitor', a informat CNCD, într-un comunicat.

Pe de altă parte, în urma altor două plângeri înaintate de S.C. Antena 3 S.A. privind două articole apărute în presă, s-a constatat că opiniile exprimate nu constituie faptă de discriminare, nu încalcă dreptul la demnitate al persoanelor în cauză şi se încadrează în limitele libertăţii de exprimare.

Toate cele trei decizii au fost susţinute în unanimitate de către cei opt membri ai Colegiului director prezenţi la şedinţă. Hotărârile motivate vor fi comunicate părţilor, în termen legal, şi sunt supuse căii de atac la instanţa de contencios-administrativ. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel