CNCD: Claudiu Lucaci, discriminat de apărătorul jurnaliștilor

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a hotărât că jurnalistul Claudiu Lucaci a fost discriminat de Mircea Toma și de Societatea Română de Televiziune. Acest lucru s-a întâmplat în 2010, cu ocazia unui concurs pentru ocuparea unei funcții de director în cadrul SRTv. Culmea e că Mircea Toma este tocmai președintele Agenției de Monitorizare a Presei ActiveWatch, organizaţie care apără drepturilor omului și care militează pentru comunicarea liberă în interes public.

 Mircea Toma a fost găsit vinovat de discriminare tocmai asupra unui jurnalist.

Jurnalistul Claudiu Lucaci a participat în 2010 la un examen pentru ocuparea unei funcții de director în cadrul SRTv, fiind respins de comisia de evaluare din care făcea parte și Mircea Toma.

La 10 mai 2012, Mircea Toma a explicat într-un articol pe ActiveWatch motivele pentru care Claudiu Lucaci a fost depunctat la respectivul concurs: faptul că a fost purtător de cuvânt al Guvernului PSD și consul al aceluiași Guvern în Statele Unite ale Americii.

Proiect excelent, credibilitate scăzută

În articolul publicat cu titlul: "În atenția noii guvernări și a d-lui Claudiu Lucaci", Mircea Toma arăta: "În proiectul de concurs al domniei sale - extrem de bine redactat, competent și cu o coerentă viziune privind dezvoltarea departamentului de informații al instituției - candidatul stabilea ca prioritate recuperarea credibilității. În deplin acord cu proiectul domniei sale l-am depunctat pentru că prezența unui fost purtător de cuvânt al guvernării PSD Năstase și fost consul al aceluiași guvern în Statele Unite ar fi compromis exact credibilitatea DEIS în momentul în care ar fi devenit director al unui departament de informații".

În urma acestui articol, Claudiu Lucaci a reclamat SRTv și pe Mircea Toma la CNCD, acuzându-i de discriminare.

CNCD a decis că într-adevăr reclamantul a fost discriminat. În condițiile în care termenul de șase luni pentru aplicarea sancțiunilor cu amendă contravențională a fost depășit (cu șase luni de la săvârșirea faptei), CNCD a aplicat sancțiunea contravențională a avertismentului SRTv. De asemenea CNCD recomandă reclamaților - SRTv și Mircea Toma - să respecte principiul nediscriminării. Dacă tot nu-i apără, măcar să nu-i mai discrimineze...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel