CNAS vrea medicamente ieftine și la compensatele din lista C2. Adio tratamente moderne

duta
duta

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, consideră că medicamentele incluse în programele naţionale ar trebui plătite pe preţuri de referinţă.

"În lista C2 avem medicamente care au aceeaşi substanţă activă pe care o plătim şi de 12-15 ori mai scump. Se impun şi aici reglementări, astfel încât să se introducă medicamente generice aşa cum am procedat pentru listele A şi B", a spus dr. Lucian Duţă, potrivit Agerpres.

El a adăugat că din 2008 nu mai există mijloace de reglementare pe piaţa farmaceutică şi nu există niciun control. Acesta a precizat că introducerea unor noi reglementări ar aduce economii importante. Măsura de introducere a preţului de referinţă, cel puţin din punct de vedere tehnic, dacă nu şi social, a fost una corectă, a subliniat preşedintele CNAS.

Dr. Lucian Duţă a admis că CNAS nu şi-a onorat obligaţiile de plată şi a spus că nici nu se întrevăd perspective pentru a aduce plata la zi, dar a evidenţiat faptul că nu există nicio plafonare la consum, ceea ce este un avantaj pentru producători.

Consultă aici listele de medicamente compensate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel