CNAS șantajează medicii de familie, susține Colegiul Medicilor

medic familie
medic familie

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, Constantin Cârstea, îi acuză pe reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de "şantaj" la adresa medicilor de familie şi spune că niciun medic specialist nu va prelua atribuţiile medicilor de familie.

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Constantin Cârstea, a declarat că prevederea contractului -cadru pe 2011 - 2012, potrivit căreia medicii specialişti vor putea prelua atribuţiile medicilor de familie, este "o ilegalitate", informează Mediafax.

Cârstea a mai spus că medicii specialişti nu sunt sub nicio formă de acord să preia atribuţiile medicilor de familie. "Niciun medic de altă specialitate nu va prelua niciun fel de activitate a medicilor de familie pentru că nu sunt de acord să îşi asume responsabilităţi pe care nu le pot onora. Ar fi ilegal să facă acest lucru, pentru că nu pot desfăşura activităţi pentru care nu au calificarea legală să le onoreze", a afirmat vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România

Constantin Cârstea a catalogat atitudinea reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) faţă de medicii de familie care refuză să semneze contractul cadru pe 2011 - 2012 drept "şantaj". "Şantajul nu va funcţiona. CNAS încearcă să îi sperie pe medicii de familie că vor fi lăsaţi în afara sistemului şi că altcineva va prelua activităţile lor. Noi am încercat să impunem lucrurile cu forţa argumentului. Autorităţile ne impun însă să folosim argumentul forţei", a mai spus vicepreşedintele CMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel