CNAS propune reținerea a 5,5% din pensiile mai mici de 740 de lei

pensionari romania
pensionari romania

Persoanele cu pensii mai mici de 740 de lei ar putea fi obligate să achite 5,5% din cuantumul pensiei, pentru asigurările de sănătate. Cel puţin aşa reiese dintr-un proiect postat pe site-ul Casei Naţionale de Asigurari de Sănătate. În prezent, măsura îi vizează doar pe cei cu pensii mai mari de 740 de lei pe lună.

Contribuţia pentru veniturile din pensiile mai mici de 740 de lei se calculează şi se datorează începând cu 1 ianuarie 2012, scrie în pagina 4 a proiectului de pe site-ul CNAS. Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a explicat că textul a fost greşit înţeles, informează Antena 3. Consilierul premierului, Andreea Paul Vass, susţine că guvernul nu va pune în pericol veniturile pensionarilor care au o pensie de sub 740 de lei. Şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke se opune proiectului CNAS.

Ministrul mai spune că modificarea legislaţiei privind contribuţiile la fondul de sănătate nu poate fi făcută printr-un simplu ordin al preşedintelui CNAS . La acest moment, contribuţia la fondul de sănătate este obligatorie doar pentru pensionarii ale căror pensii depăşesc nivelul de 740 lei lunar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel