CNAS, măsură neașteptată împotriva spitalelor private

Românii care se tratează în clinicile private ar putea să plătească în totalitate facturile care acum sunt parţial decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. De la 1 iunie, CNAS obligă clinicile private să alinieze tarifele la nivelul celor decontate prin lege, dacă vor să mai fie finanţate de la bugetul de stat, scrie realitatea.net.

În acest moment, spitalul primește 471 de lei de la CNAS, iar pacientul care are trimitere către privat scoate din buzunar peste o mie de lei. De la 1 iunie, dacă vrea să mai primească cei 471 de lei, spitalul privat trebuie să scadă tariful la această sumă.

"Trebuie pus tratament egal atât în spitalele publice, cât şi în cele private. Dacă în spitalul public, Casa decontează un tarif, tot la acel tarif în spitalul privat serviciul contractat de Casă trebuie să se efectueze", a spus Radu Ţibichi, preşedinte CNAS.

Costurile mai mari din clinicile private înseamnă servicii mai bune faţă de cele din spitalele de stat, explică specialiştii din lumea medicală. Pacienţii spun că o astfel de măsură ar încălca drepturile lor.

Citește și: Lista medicamentelor compensate urmează să fie mărită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel