CNAS: Șefii tuturor caselor județene de sănătate, schimbați. Posturile vor fi scoase la concurs

Șefii tuturor caselor județene de sănătate au fost schimbați, în locul lor fiind numiți președinți-directori generali interimari, până la organizarea concursurilor de ocupare a acestor posturi, a anunțat, joi, CNSAS.

Contractele de management ale președinților-directori generali ai caselor județene de asigurări de sănătate au încetat în data de 30 septembrie în urma actualizării indicatorilor de performanță, a anunțat CNAS, potrivit Agerpres

Până la organizarea concursurilor de ocupare a acestor posturi au fost numiți președinți-directori generali interimari, persoane care îndeplinesc condițiile necesare.

"Am considerat necesară această redefinire a obiectivelor, indicatorii de performanță erau perimați. Președinții-directori generali revocați din funcție au posibilitatea să participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestei funcții în concordanță cu noii indicatori", a explicat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

Actualizarea indicatorilor s-a realizat cu precădere ținând cont de gradul actual de informatizare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate, informează sursa citată.

CNAS precizează că introducerea cardului național de sănătate dă o nouă dimensiune a activității caselor de asigurări de sănătate din punct de vedere al monitorizării, evaluării, validării și decontării serviciilor medicale.

"Îmbunătățirea colaborării cu furnizorii de servicii medicale în interesul asiguraților este un obiectiv prioritar al sistemului de asigurări de sănătate. Creșterea responsabilității și a transparenței în utilizarea eficientă a fondurilor din sistem este o altă prioritate transpusă în actualii indicatori de performanță. Creșterea disciplinei contractuale și financiare. Responsabilizarea președinților-directori generali, manageri locali ai sistemului public de sănătate, prin operaționalizarea și cuantificarea mai clară și mai obiectivă a rezultatelor activității lor. Astfel, numărul de indicatori de performanță a crescut de la 65 la 111", a explicat CNAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel