CNAS: Cardul de sănătate, o nouă amânare

Card sanatate
Card sanatate

CNAS a anunţat o nouă amânare pentru obligativitatea utilizării cardului de sănătate.

CNAS anunță că utilizarea cardului national de sanatate nu a fost amanata. Incepand cu data de 1 mai, cardul de sanatate a devenit unicul instrument de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate pentru asiguratii care au intrat in posesia lui. Faptul ca astazi aproximativ 70% din serviciile medicale sunt validate cu cardul, demonstreaza ca sistemul este functional.

Pentru o perioada limitata de timp, asiguratii care nu au intrat inca in posesia cardului de sanatate sau din diverse motive nu il pot prezenta, vor primi servicii medicale in baza verificarii calitatii de asigurat in aplicatia pe care furnizorii de servicii medicale o au la dispozitie pe site ul CNAS.

Aceasta reglementare are scopul de a asigura accesul la servicii medicale tuturor persoanelor asigurate. Estimativ, aceasta perioada se va incheia in jurul datei de 1 august.

Citește și: CARD DE SĂNĂTATE: FACIAS propune amânarea cu 6 luni a termenului de la care cardurile de sănătate devin obligatorii

Ordinul Ministrului Sanatatii si al presedintelui CNAS nr.557/246/2015 si Ordinul presedintelui CNAS nr.248/2015 reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate. CNAS a solicitat furnizorilor de servicii medicale sa respecte legislatia in vigoare si sa acorde serviciile cu card de sanatate celor care l-au primit, dar si fara card de sanatate celor care inca nu au intrat in posesia lui.

CNAS monitorizează toate serviciile acordate în afara sistemului cardului de sănătate si va identifica motivele pentru care cardul de sănătate nu a fost utilizat. In situatia în care asiguratul nu a intrat in posesia cardului din motive independente de vointa lui, vom face demersurile necesare pentru a inlesni punerea în posesie în cel mai scurt timp, se arată  într-un comunicat al CNAS.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy