CNAS: Calitatea de asigurat se face on line, direct la furnizorii de servicii medicale

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate precizează faptul că persoanele care necesită servicii medicale vor fi verificate de către furnizorii de servicii cu ajutorul unei aplicații pe site-ul CNAS.

Potrivit prevederilor Ordinului Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 581/08.09.2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat, persoanei care necesită servicii medicale, medicamente, îngrijiri la domiciliu şi dispozitive medicale, cu excepţia celor din pachetul minim de servicii medicale, îi va fi verificată calitatea de asigurat de către furnizorul de servicii medicale ca urmare a interogării aplicaţiei pe site-ul CNAS la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

„Este o măsură menită să vină în sprijinul asiguraților care nu mai trebuie să facă un drum la casa de asigurări pentru a cere adeverința de asigurat, atât timp cât există un instrument la îndemâna tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica dacă cel care solicită serviciul este asigurat sau nu", a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Citește și: Cardul naţional de sănătate, din 19 septembrie la asigurați. Cum se activează cardul

Dacă în urmă interogării, persoana apare ca neasigurată, aceasta se va prezenta la casa de asigurări de sănătate cu documentele care atestă calitatea de asigurat pentru a solicita eliberarea unei adeverințe.

Documentele necesare pentru a face dovada calității de asigurat la casa de asigurări sunt prevăzute în ordinul mai sus menționat pentru fiecare categorie de asigurați în parte.. Automat, la eliberarea adeverinței de către casa de asigurări, calitatea de asigurat va fi validată și în sistemul informatic (SIUI).

Astfel, nu mai este necesară eliberarea adeverinţei de asigurat pentru persoanele care figurează în sistemul informatic ca fiind persoane asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, conform aplicaţiei instalată pe site-ul CNAS.

Pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordinului Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 581/08.09.2014, CNAS a transmis o circulară către casele teritoriale de sănătate. Această măsură este tranzitorie și va fi înlocuită anul viitor de cardul național de sănătate, care va face dovada calității de asigurat, mai precizează comunicatul CNAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel