CNAIR, investiții de aproape 10 milioane de euro pentru deszăpezire

Vlad Manolache / 23 aug 2018 / 14:49 Salveaza PDF Comentarii
Deszapezire
Descriere foto: Deszapezire

CNAIR a anunțat că a investit 9.800.000 euro pentru utilaje ce pot fi folosite la deszăpezire.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a achiziţionat 103 autobasculante noi pentru deszăpezire, iar contractul, în valoare de 9,8 milioane de euro, include un pachet de servicii asociat.

Furnizorul este Cefin Trucks, iar autobasculantele, cu configuraţie 6x4, sunt dotate cu lamă pentru zăpadă şi răspânditor de materiale antiderapante.

"Valoarea totală a contractului este de 9.800.000 euro şi include un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor 2 ani. Cele 103 Autobasculante Ford Trucks 3542D vor fi livrate către Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri din oraşele Constanţa, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi, Cluj şi Bucureşti pentru a fi folosite inclusiv în acţiunile de deszăpezire", potrivit companiei de drumuri.

S-au achiziționat 850 de utilaje

Achiziţia acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice lucrărilor de reparaţii şi de întreţinere a drumurilor.

Planul pus în aplicare prin Direcţia Mecanizare presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1.000 de maşini şi utilaje, până la această dată fiind achiziţionate mai mult de 850 de utilaje.

Autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6x4, sunt dotate cu noul motor Euro 6 Ecotorq, care datorită sistemului de recirculare a gazelor de evacuare, a turbocompresorului cu geometrie variabilă, a sistemului de injecţie directă şi a unităţii de control electronic inteligent, reduce nivelului de noxe şi implicit poluarea.

Sistemul de frânare este unul performant, cu două circuite independente, conform normelor EEC, asistenţă EBD+ABS+ASR+ATC şi frână de staţionare pe axele spate, ceea ce asigură controlul asupra oricărei manevre efectuate în orice regim de încărcătură şi în toate condiţiile de teren.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26