CNAB:Sisteme de ultimă generaţie cu laser infraroşu 3D, pe Otopeni, la toate cele 14 poziţii de parcare a aeronavelor la burduf

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a finalizat procesul de înlocuire, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, a cinci echipamente de andocare automată a aeronavelor la pasarelele de debarcare, iar în prezent toate cele 14 poziţii de parcare a aeronavelor la burduf sunt dotate cu acelaşi tip de echipament de ultimă generaţie, a anunţat, joi, CNAB. 

Sistemul de andocare Safedock A-VDGS Type 1, produs de ADB Safegate, utilizează un laser infraroşu 3D care permite poziţionarea aeronavei la burduf cu o precizie de 10 centimetri, în orice condiţii de operare (meteo, vizibilitate redusă etc.). 

"În acest moment, toate cele 14 poziţii de parcare a aeronavelor la burduf sunt dotate cu acelaşi tip de echipament de ultimă generaţie, produs de ADB Safegate. Astfel, se obţine o creştere a nivelului de siguranţă în exploatarea platformei aeroportului şi se creează premisele pentru dezvoltări ulterioare în aplicaţii operaţionale şi automatizări ale alocărilor aeronavelor la poziţiile de parcare", susţin reprezentanţii CNAB într-un comunicat remis Agerpres. 

CNAB a înregistrat, în primele şase luni ale anului 2019, cumulat pe cele două aeroporturi, un trafic aerian de 6,85 milioane pasageri şi 69.687 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), conform unui comunicat remis pe 24 iulie 2019. 

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-au înregistrat 6,85 milioane de pasageri, cu o creştere de 8,19%, iar pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa- Aurel Vlaicu creşterea este de 25%, cu un total de 12.644 pasageri înregistraţi de la începutul anului. 

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, operează în prezent 57 companii aeriene, care transportă pasageri către 128 destinaţii. 

În ceea ce priveşte numărul de mişcări de aeronave, pe cele două piste ale Aeroportului Henri Coandă au fost înregistrate 59.037 aterizări şi decolări, iar pe Aeroportul Bucureşti Băneasa, s-a înregistrat o creştere de la 7.000 în primul semestru 2018 la 10.657 de aterizări/decolări în 2019. 

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel