EXCLUSIV  CNA, sub PRESIUNI ca să impună cenzura în mass-media

Se fac presiuni puternce pentru ca CNA să pună cenzură în mass-media.

Radu Călin Cristea, jurnalist și scriitor, a explicat pentru DC News cum se întâmplă acest lucru, totul după ce în raportul MCV se atrage atenția asupra atacurilor "împotriva judecătorilor și procurorilor exprimate prin intermediul mass-media române, fiind necesare mecanisme mai puternice de contracarare a acestora".

"Se dă de înțeles că din cauza serviciului slab al CNA nu s-ar fi luat "măsuri reparatorii eficace" și informația n-ar fost rectificată de presă conform "deciziilor" CSM.

Acesta este momentul în care mi-a sărit muștarul. Ce anume se vrea de la CNA? Să intervină asupra presei audiovizuale și să "ia măsuri reparatorii" prin "corectarea greșelilor" în sensul indicat de CSM? Așa ar fi putut să procedeze aparatul de propagandă comunistă care, cu un telefon, să ordone televiziunilor naționale cum să arate o anumită știre. Așa rezolvau problema Stalin și Ceaușescu, cu comuniștii, securiștii, procurorii și instrumentele lor de cenzură a presei. Am numit mentalitatea degajată de această frază din Raport o "tîmpenie stalinisto-comunistă fățișă". Nu cred că am exagerat, mai ales că astfel de cerințe dovedesc o înțelegere dubioasă a libertății de exprimare.

În plus – unor autorități din România li se pretind conduite și complicități pe care am sperat că le vom putea uita după experiența totalitară. Creatorii infamului pasaj notează că "nu s-au făcut progrese" în această corijare de către CNA a acuzațiilor din presă referitoare la CSM, adică la justiție. Păi, înseamnă că stăm excelent! Idealul față de aceste pretenții aberante din Raportul MCV este să faci cît mai multe regrese!", a povestit Radu Călin Cristea. Citiți mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel